En bild på delar av årets chiliskörd, odlad i växthus med fröer från Örtagården. Kolla in den bruna skapelsen i mitten – Chocolate Scotch Bonnet, en av världens starkaste habanerochili.
Hm Görel, jag borde väl egentligen ÖVERSÄTTA och inte skriva kommentarer här? Men det är nog dags för kafferast tror jag. Vi hade 10 sorter, en del är redan använda färska i matlagningen och andra har blivit inläggningar. Lite chokladchili får nog hamna i en sambal, men kanske även i någon chokladefterrätt. Odlade den mest för att den är så vacker.
Så fina! Och många sorter — hur många? Vad ska du använda chokladchilin till undrar jag också?
Hm Görel, jag borde väl egentligen ÖVERSÄTTA och inte skriva kommentarer här? Men det är nog dags för kafferast tror jag. Vi hade 10 sorter, en del är redan använda färska i matlagningen och andra har blivit inläggningar. Lite chokladchili får nog hamna i en sambal, men kanske även i någon chokladefterrätt. Odlade den mest för att den är så vacker.
Chili är så gott!