Rester från 2008 och nytt för 2009

På bokfronten…
Gammalt: Jag har läst ut den tyska kalenderboken, Der Tod hat 24 Türchen. Jag tycker den var helt OK (beror till viss del antagligen på att jag inte läst så mycket tysk skönlitteratur tidigare och suger i mig allt). Marianne tyckte ”Nej” och vad Görel tycker vet jag inte. Jag hittade faktiskt en favorit, ”Kleine Geschenke der Freundschaft” av Stefan Slupetzky, en ganska makaber historia om en man som blivit pressad på pengar i många år och numera är uteliggare. Slupetzky har gett ut flera kriminalromaner och jag blev lite nyfiken på honom, så nu är det bara att trycka på beställningsknappen hos Adlibris eller Amazon.de.

Nytt: Jag brukar aldrig ge några nyårslöften, men i år har jag faktiskt gjort det: Jag ska läsa minst en tysk kriminalroman i månaden. Januari månads bok blir Unter dem Eis av Gisa Klönne.

På stickfronten…
Gammalt: Johannas kalenderstickning är klar. Ett kul projekt men tyvärr tycker jag nog halsduken blev en aning för kort, men den kanske känns bättre till våren när behovet av att pälsa på sig är mindre. Plommonträdet får agera modell här:


Nytt: Jag ska vara med i Stickameras sockklubb 2009, men tror inte jag hinner med januarisockorna eftersom jag har fullt upp med Pomatomus-sockorna i Stickfrossas KAL. En ny bok om hur man stickar båda sockorna samtidigt på rundstickor är inköpt, Knitting Circles Around Socks, och jag ska prova tekniken i mitt nästa, ännu ej bestämda, sockprojekt. Jag köpte faktiskt några nystan sockgarn på Summerfuglen i lördags när vi passade på att ta tåget till ”Dronningens by” i samband med ett besök hos svärmor i Helsingborg. Men ack vad dyrt det är att vara svensk i Danmark, 1,47 svenska pengar fick man betala för en dansk krona.

På översättningsfronten har jobben faktiskt trillat in trots alla helger och det blir nog lite av en chock att börja jobba i morgon.

4 tankar på “Rester från 2008 och nytt för 2009

  1. God fortsättning! Jag ser att du är igång på alla punkter, roligt! Själv är jag helt off, har inte läst 24 Türchen, har inte anmält mig till någon sockklubb eller KAL och har i stort sett tomt i inkorgen! Men jag har anmält mig till en nybörjarkurs i arabiska, det ser jag fram emot. Lite mer jobb skulle inte skada förstås, men det känns inte så väldigt brådskande. 🙂

  2. Hihi, det var ju en fågelholk! 🙂Slupetzkys novell var klart överlägsen de andra; väldigt läskig historia.Om du vill läsa Jan Seghers himself så rekommenderar jag ”Ein allzu schönes Mädchen”. Bland det bästa på länge!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s