En pinsam kväll på bio och en ”swatch”

Jag går ganska sällan på bio, kanske 5–6 gånger per år. Nu i tisdags var det dags igen, vi skulle se Benjamin Buttons otroliga liv. Men vad händer när kärlekshistorien mellan Daisy (Cate Blanchett) och Benjamin (Brad Pitt) tar fart, jo, jag känner hur tårarna börjar trilla och sen kan jag inte sluta böla utan hulkar mig mer eller mindre igenom resten av filmen. Nog för att jag är lättrörd, men inte så här! Det var riktigt pinsamt och jag kan inte ens säga att filmen var såå sorglig att den ”krävde” såå många tårar och såå många pappersnäsdukar (som jag turligt nog hade med mig). Det hela är faktiskt helt obegripligt. Men jag tycker filmen var riktigt bra och framförallt Cate Blanchetts rolltolkning, synd att hon inte fick en Oscarsnominering för den nu när filmen fick så många nomineringar.

Den här veckan har jag lärt mig ett nytt engelskt stickord: ”swatch” (provlapp). Jag har använt (inte slösat) 5 CAD (cirka 33 kr) och anmält mig till svensk-kanadensiska Annas sjalmysterie-KAL ”Mystic Star” som startar på måndag, och jag har stickat en provlapp. Tyvärr så gjorde jag uppläggningen för hård så underkanten sprack när jag skulle blocka den lilla biten. Jag ska sticka i merinoullen jag fick av Britt-Marie i julklappsbytet. Ullen verkar något stummare än det garn Anna har använt, men jag tror det blir bra ändå.

Min provlapp med trasig nederkant:

Nu ska trötta översättar-/stickaxlar få avsluta fredagseftermiddagen med en timmes välbehövlig ryggmassage. Trevlig kväll, ciao!

2 tankar på “En pinsam kväll på bio och en ”swatch”

  1. ..jag som bölar när jag ser Veterinärerna på TV..eller program om små barn..eller hår en fin sång. Och mina muddar bidde en ficka..så jag måste börja om. Tjohej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s