Nationaldag i dur och moll

I går var jag solokvist och tyckte att en stadsvandring i Millenniumtrilogins fotspår var ett alldeles utmärkt sätt att fira Nationaldagen på. På turen, som tog 2 timmar, fick vi inte bara höra om platser som förekommer i Stieg Larssons böcker, utan även en hel del om Stockholms historia och Stieg Larssons författarskap. Turen började vid Mikael Blomkvists bostad på Bellmansgatan 1, (längst ned till höger).Längs Tavastgatan och Monteliusvägen gick vi vidare till Mellqvist Kaffebar på Hornsgatan. Här var både Mikael Blomkvist och Stieg Larsson stammisar och ovanför hade tidningen Expo en gång i tiden sitt kontor.

Guiden Alexander Cavalieratos utanför den 7-elevenbutik på Götgatan där Lisbeth Salander handlar sin mat i efter att hon flyttat till lägenheten med 21 rum uppe på Fiskargatan 9 vid Mosebacke.Det var jättekul att vandra runt och få lyssna på olika berättelser, så senare i sommar blir det en vandring till: ”I Vampyrernas Blackeberg”, om John Ajvide Lindqvists bok Låt den rätte komma in.

Ovanstående var den trevliga delen av dagen. Debaclet började på kvällen, ungefär samtidigt som det började gå utför för Sverige i fotbollsmatchen mot Danmark (alltså ganska tidigt på kvällen). Jag hade kommit halvvägs på Lakeside nr 2 när jag var tvungen att byta garn. Efter några varv ser jag att det nya garnet är alldeles för ljust och det syns tydligt var jag bytt garn. Då var jag fortfarande på gott humör och tänkte att det var dumt av mig att inte börja strumpa nr 2 från den andra härvan. Sagt och gjort, jag började om. Tyvärr så är den andra härvan så mycket ljusare och effekten randigare att det inte blir snyggt. Jag borde ju ha tänkt på att det är sånt som kan hända med handfärgat garn och när jag läste på etiketten så står det: ”knit with two hanks in assorted rows (2-4). This will assure an overall blended effect.” Fråga mig inte varför jag inte tänkte på det tidigare eller läste innantill, men det är ju av misstagen man lär sig, suck! Just nu är läget sådant att jag s-k-i-t-e-r i de här förbenade strumporna och lägger dem långt ner i någon ful påse medan jag funderar på hur jag ska göra. Jag VILL ha ett par Lakeside.

I dag börjar Tant Koftas KAL ”Uppifrån och ner kofta”. Men jag börjar en annan dag, stickning känns inte kul just nu.

4 tankar på “Nationaldag i dur och moll

  1. Trösta dig med att det är normalt att inte läsa beskrivningar ordentligt. Man vill ju komma igång snabbt och så vill man tro att man ”kan själv” utan hjälp av långa tråkiga super detaljerade ”manualer”. Men det är ju extra trist att behöva göra om när det är ett så avancerat mönster. Kul att läsa om din stadsvandring. Bättre lycka med nästa stickprojekt! Har du fått Wendys bok redan?

  2. Åh vilken osis, för strumporna är ju så himla fina!!
    Men ibland är det bra att sova på saken o n ästa dag har man ork att börja om. Lycka till!

  3. Vad tråkigt med dina otroligt fina Lakeside :-((
    Klart du ska sticka om dom, när du hämtat dig.
    Hos mig är det fullt ös med planering, matinköp, städning osv. SEN när studenten är över på onsdag ska jag STICKA som aldrig förr :-))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s