Skördetid, nä knappast. Men ett lunchrecept i alla fall

Det växer inte så bra i växthuset i år, det är knappt så att chiliplantorna blommar. Men tomaterna är i alla fall på gång.

Och gurkan frodas.Utomhus går det bättre, där växer zucchinin så det knakar. Att jag har den i en kruka stavas S-N-I-G-L-A-R.Idag har jag skördat den första zucchinin och den ska tillagas med fullkornspasta och valnötter. Här kommer receptet från Klara Dessers bok Klaras GI-mat i kortform:

Skiva zucchinin tunt. Värm olivolja i en stekpanna och stek zucchinin under lock på svag värme cirka 20 minuter. Salta och peppra ordentligt. Hacka valnötter och lägg i dem i pannan när det är cirka 5 minuter kvar. Servera med fullkornspasta. Enkelt men ack så gott! Jag brukar steka zucchinin tills den blir lite genomskinlig och lite mosig, inte alltför mosig bara.

6 tankar på “Skördetid, nä knappast. Men ett lunchrecept i alla fall

  1. Härligt med växthus !
    Gurkorna är ju snart skörde klara.
    Vi hade också växthus, men stormen ”Gudrun ” blåste ett träd på växthuset, så man kan tänka sig att vi plockade glas i flera år efter det…Och jag saknar det, vi har pratat om ett nytt.
    Just nu odlar vi tomater i kruka på altanen.

  2. Åh! Tänk den som hade ett växthus! Vilka stora fina plantor! Vilka stora gurkor!
    Jag blir lite nyfiken, vilka chiliplantor odlar du?
    Zuccini-receptet låter supersmaskigt, jag ska visa det för min sambo som sköter matlagningen… Vi har skördat två, men jag hoppas att det blir fler så vi kan prova ditt recept. Pasta och zuccini är SÅ gott! 🙂

  3. Hej
    du var en ny bekantskap, jättetrevlig blogg du har och vilket fint växthus. Så fina sockar du gör också. har hittat så mycket fint hos dig, Kul

  4. Vilka spännande sorter!Tack för tipset om sidan att beställa från, den kände jag inte till. I år har jag fått de flesta plantorna från min mamma, men de jag har sått själv heter Lombardo, de ska vara milda, Sen sådde jag Jamaican Bell, men de tog sig aldrig, tur att jag hade back-up så att jag kunde få en planta ändå. Hot lemon fick jag av min syster, och den sista heter Piment d´…. (nånting) 😉

    Paprikorna är Topgirl, California Wonder och Pustagold.

    Vi blir VÄLDIGT sugna på ett växthus. I alla fall ett litet.

    De ska bli spännande att (förhoppningsvis) få se dina chili när du skördar!

    Kram Annelie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s