En helomvändning i sockträsket, ett sjalprojekt och en sticktidning

Det funkade inte alls att sticka Mermaid’s Lagoon i det flerfärgade garnet. Mönsterstickningen försvann helt. Jag froggade helt sonika upp och började på ett par Kai-Mei istället. Naturligtvis från Sock Innovation av Cookie A. Jag får hitta annat garn till Mermaid-sockorna.

Jag har helt kortvarigt lämnat sockträsket och börjat på en swallowtail. Garnet är Sophia (100% cashmere) från Posh Yarn

Idag fick jag mitt första nummer av Interweave Knits och naturligtvis fanns där ett par sockor som inte går att motstå. Ett riktigt höstprojekt. Många fina tröjor också, men alla tröjprojekt kräver viktminskning och det är ett helt annat höstprojekt.

7 tankar på “En helomvändning i sockträsket, ett sjalprojekt och en sticktidning

 1. Så mycket fint du gör!! Hoppas att vi ses på något stickcafé i höst. Borde vi inte kunna ha något stickcafé här i Västerort?

  Jag ska införskaffa vaccumanordning, det verkar supersmart. Tack för tipset!!

  Boel

 2. Du gör rätt i att köra en sjalstickning mellan sockarna. Jag gör tvärtom…Kul att du stickar Swallowtail, den är jätte rolig.
  Sockarna kommer att bli snygga i det garnet. Jag tycker det är svårt det där med sockgarn och mönster, det ska ju bli snyggt både och. Sock innovation är beställd. Jag har också Interweave knits, men köper den via pressbyrån så den tar en himmla tid innan jag får den.

 3. Jag fick också Interweave Knits idag och förstår precis vad du menar med strumporna, även om jag nog inte är en strumpmänniska egentligen. Det fanns en del fina tröjor också, även om kanske skulle ändra på ett eller annat.

  Den där boken såg jag på vårt stickkafé igår, den verkar väldigt bra! Om man nu är en sockmänniska, alltså.

 4. Du stickar så fint! Jag har fortfarande fullt upp med EN virknål… 😉

  Å tack så mycket för tipset om Knit two! Det hade jag inte en aning om! Jag ska genast kolla upp den!

  Jag vet – man väntar och väntar och väntar på att saker ska hända bland de gröna. Ett växthus önskar vi oss också här, det hjälper till att man slipper hålla på med fiberdukar och jox. Men vi har ett söderhörn vid tegelvägg, som i alla fall hjälper oss lite. Där står tomater i hinkar och chili och paprika under väv. MEn, som sagt ett växthus… 🙂

  Innan vi vet ordet av kan vi säkert skörda! 🙂

  Kram Annelie

 5. Vilket fint sockmönster, skall bli kul att se färdiga!
  Dina garner måste ha blivit glada när dom fick flytta in i en sån fin kista!!
  Är på gång och skall köpa vacuumpåsar också, så himla smart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s