Inga aktiviteter för en varm dag precis

Tidigt i morse åkte vi iväg till svampskogen. Bäst att passa på innan alla godingar torkar in av värmen. Det var hett som bara den och myggen flög som galningar runt oss. Men vi hittade en hel del stora, fina kantareller.

Tyvärr så kunde vi inte stanna mer än till lunch. Jag hade nämligen köpt biljett till Stockholms Stadsmuseums vandring Låt den rätte komms in, en litteratur- och filmvandring (och vampyrspaning) i Blackeberg efter Johan Ajvide Lindqvists bok med samma namn.

Egentligen inte heller något man gör en dag då kvicksilvret närmar sig 30 grader. Men det var oerhört spännande, jag glömde faktiskt bort att det var så (äckligt) varmt. Guiden, Nina Sandberg, berättade engagerat om filmen och boken och om platser och annat som skiljer dem åt. Filmen är till stor del inspelad i Luleå/Boden (man behövde snö). Vi fick bl.a. se gården på Ibsengatan där John Ajvide växte upp och där Oskar och Eli bor. Innan vi började vandringen fick vi en vitlöksklyfta som skulle skydda oss mot vampyrer och senare fick vi äta godis för att bevisa att vi inte var vampyrer (som kräks av godis).

Från det här trädet på Blackebergs torg hoppade Eli på Virginia i filmen. I boken ligger trädet vid en parkväg.

Eftersom stegräknaren visar närmare 10 000 steg ska jag nu äntligen ta igen mig med min swallowtail och en kall, kall öl. Om att sticka swallowtail, säger jag ungefär som Anders Lundin brukar säga till sin gäster på Skansen: ”Men, oj vad kul”

3 tankar på “Inga aktiviteter för en varm dag precis

 1. Vad kul med vandring i Låt den rätte komma in:s tecken !!
  Jag har läst boken och den är super tycker jag. Har däremot inte sett filmen ännu…Vad tyckte du om Sjöjungfrun ? Jag väntar med spänning på Camilla Läckbergs senaste bok som kommer i september,tror jag.
  Swallowtail är riktigt rolig, det blir nog fler här..Härlig färg på garnet.

 2. 1. Oj vad skönt att få veta det där om godis och vampyrer. Jag är alltså inte vampyr…
  2. Oj vad jag önskade att jag hade lite begåvning när det gäller att sticka.
  OJ vad fint det ser ut.
  🙂

 3. Sjalen ser ut att bli underbar! Och vad gott med svamp…

  Kul med ”bokvandring” 🙂 Jag har inte läst boken eller sett filmen. jag har fastnat på att jag inte gillar författaren eller rättare sagt den person han är när han blir intervjuad. Jag har säkert fel, men det är svårt att komma över något när man bestämt sig för si eller så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s