Berlintips, någon?

Imorgon åker jag med några kompisar till Berlin över helgen. Jag har aldrig varit där tidigare så om det är någon som har några tips blir jag glad. Boktips har jag fått här och här. Men kanske är det någon som kan tipsa om restauranger, barer, skoaffärer, second hand-butiker, marknader, matvaruaffärer, garnaffärer, pysselaffärer, ja i princip alles.

9 tankar på “Berlintips, någon?

  1. Jag var med familjen i Berlin i somras. Vi bodde i Friedrichshain som är en väldigt mysig stadsdel, som är full av trevliga och prisvärda barer, restauranger och snabbmatshak. Speciellt området kring Boxhagener Strasse och några kvarter söderut, väster om Ostkreuz. Sen måste jag också tipsa om en jättemysig bar på Karl Marx-Allee, ganska nära Alexanderplatz. Babette hette den, om jag inte minns fel, och var lite hipp sådär, men inte så det störde!

  2. Familjens loppisexpert (sextonåringen) var förresten runt på hur många loppisar som helst (Berlin är ju känt för det), och hon ansåg att den absolut bästa var den på Boxhagener Platz, även den i Friedrichshain. Har för mig att den är på söndagar.

  3. Och maken var på en wochenmarkt i Prenzlauer, som visst var bra (öppen på lördagar). Jag var dock inte med där, för just då shoppade jag saxofontillbehör. Jag skulle kunna tipsa om en väldigt välsorterad saxofonaffär, fast det kanske inte är så intressant 🙂

  4. Helena: Tack för tipsen, de är noterade. Nej, saxonfaffär är kanske inte så intressant. Men gärna lite förhandsinfo om när du (eller kanske bandeet) släpper första plattan och du överger översätteriet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s