En helg i Berlin eller ska vi inte kolla på nästa restaurang?

Helgen i Berlin har i huvudsak kännetecknats av en oförmåga att bestämma var vi skulle äta. I en stad där restaurangerna på sina håll ligger på rad kan det vara svårt att inte titta på nästa och nästa och nästa, och när man kommer fram till slutet av alla synliga restauranger orkar man inte gå tillbaka utan tänker att det kommer nog snart fler restauranger och så börjar man om igen. I fredags innebar det att vi gick från Savignyplatz (med väldigt många restauranger) i de västra delarna av Berlin ända till nybyggda och turistiga centret vid Potsdamer Platz. Då var det inte längre tal om att leta mer, utan bara om att äta (efter nästan 3 timmars irrande och letande). På lördagen tänkte vi inte göra om samma misstag, så efter en hel del affärsspring runt Kurfürstendamm letade vi oss in på bakgatorna och åt på en mysig italiensk uteservering. Det skulle vi inte ha gjort, vi skulle ha åkt upp på matavdelningen på KaDeWe och ätit på någon av alla de små matbarer som finns där. ”Huge mistake” tänkte vi när vi stod där proppmätta, men som plåster på såren drack vi ett glas sekt och tittade ut över Berlin. Numera vet vi också att man inte äter lunch i Berlin en söndag, man äter frukost eller brunch till minst 14. Men två frukostar efter varandra var inget som lockade och det slutade med en korv och en pretzel. Sekt på KaDeWe

Kul har vi i alla haft. Men vid nästa besök i Berlin (för fler blir det, mycket är ännu osett) ska jag bo i de östliga delarna. Nu bodde vi i Charlottenberg, väldigt långt bort och inte alls så mysigt. Turligt nog var det billigt att åka taxi. Det var i och för sig inget fel på tunnelbanan, men det tog lång tid att åka från de västra till de östra delarna.

Blev det någon shopping då? Nej inte mycket. Ett paraply inköptes på söndagen då det regnade. Naturligtvis regnade det inte mer. Dessutom köpte jag några nystan sockgarn på den här butiken som Pernilla tipsat om och några helt andra böcker än de Marianne tipsat om på Dussman.

Mager shopping

6 tankar på “En helg i Berlin eller ska vi inte kolla på nästa restaurang?

 1. Tycker jag känner igen det där med att, man lär sig något nytt hela tiden 🙂
  Fina sockgarner du köpt, vad ska det bli av dessa ??
  Hur går det med Damson, jag ska blocka min idag. Tycker den verkar svår att blocka, är mer van vid triangel sjalar.

 2. Jag blev riktigt sugen på att åka till Berlin! Och jag ska då försöka komma ihåg dina rader om restauranger men man vet ju inte någon gång kanske gräset faktiskt är grönare på andra sidan staketet? Eller inte?

  Jag ser fram emot söndag!
  Boel

 3. Jag blev också sugen på Berlin, har hört från andra att det är en intressant stad. Typiskt att man alltid har svårt att välja, då det finns ett stort utbud 🙂 Kanske bättre med färre valmöjligheter…

  Det blev pärlemorknappar 🙂 Fast jag har sytt fast dem så fult. Å andra sidan syns det inte när de är knäppta. Det var busenkelt mönster som gick väldigt snabbt att sicka. Jag har beställt nytt garn (Gepart Cash Sock) och skall sticka ett par till, som jag ska ge bort i julklapp.

  Ibland har jag svårt att sova, så då stickar jag på nätterna. Man får mycket stickat när det är tyst och man är ensam 🙂

 4. Blir väldigt sugen på att åka till Berlin efter din reseberättelse. Själv brukar jag alltid bo nära Ostbahnhof, ganska nära East Side Gallery. Har trivts väldigt bra i de kvarteren, nära till S-Bahn så man kan ju lätt ta sig vidare. Vad var det för böcker du blev tipsad om? Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s