Stickcafé och stickmarkörer

Idag var det dags för Riddarmaskans andra stickcafé och även idag var uppslutningen god och vädret ännu bättre än för två veckor sedan, faktiskt så var det riktig sommarvärme.

Jag stickade på min Traveling woman (ravelry) i jitterbug. Började ju på en Damson men till den räcker det inte med en härva jitterbug. Tina tipsade om att en däremot räcker till en ”resande kvinna”, så den fick det bli istället. Stickade till den första spetsbården, insåg att jag gjort något fel och tappade liksom sticklusten (jag verkar inte kunna prata och sticka samtidigt). Då gick jag hem och gjorde några stickmarkörer som jag faktiskt är i desperat behov av. Ja, inte nu längre då.

12 tankar på “Stickcafé och stickmarkörer

 1. Kul att ni blev så många denna gång också. Jag hade gärna velat vara med er, men hade inte hunnit dit förrän lite över kl ett och då visste jag inte om det var någon idé. Fick dock en del gjort hemma istället och var också ute och njöt av det härliga vädret. Kom på att jag kanske missar nästa gång också. Vi ska ner till Lund den helgen med min äldsta dotter Miriams ”flyttlass”. Hon har börjat plugga där.

 2. Färgen på garnet är skit snyggt, kommer bli en fin TW. Lägg undan sjalen lite så orkar du ta tag i felet senare. Men jag vet hur det är….Vad duktig du är på pärlor, så fina markörer.

 3. Ser härligt ut på er stickträff!
  Jag skall iväg på stickcafe nästa vecka och funderar på en ”resande dam” att ta med, hoppas kunna sticka den och prata samtidigt!

  Ha det bra!

 4. Ni ser ut att ha jättetrevligt på bilden. Jag kan inte göra något annat än sticka, när jag stickar. Jag blir så lätt distraherad.

  Sjalen ser jättefin ut, mysiga färger. Och jag drömmer om den mönsterboken (inlägget längre ner), men har inte råd för tillfället 😦

 5. Hoppas att du får en jul fylld med vit, fluffig snö. För som jag minns var jularna så i Boden när jag var barn 🙂 Senaste åren verkar de inte haft så mycket snö 😦

  Nä, jag tror inte heller att ”personen” hade något med danskor att göra (för det var du som skrev det..?). Det var nog bara för att få det att låta som om de var flera bakom ”dennes” skriveri!

  Ha en fin helg.

 6. Å, vad roligt med stickcafé! Jag kan knappt bärga mig till nästa äger rum på vår hemslöjd. 🙂 Vad är det för något underbart litet du har broderat på det orange tyget? ♥ Den ser helt underbar ut – jag tror jag blir lite kär 🙂

 7. Hej!
  Ta chansen att under en inspirerande helg i natursköna Waxholm prova på grunderna i tvåändsstickning den 22-23 Maj!
  Vi lär dig grunderna, och att sticka olika slags mönster med hjälp av grundmaskorna.
  För mer info besök stickkurs.se
  Sprid gärna detta till kreativa, intresserade och nyfikna människor på ditt stickcafé och på jobbet!

  Medlemmar i sticka.org erhåller 10% rabatt på kursavgiften!

  Varmt välkommen önskar
  Agneta
  &
  Marie-Louise

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s