Fair isle it is – i alla fall till 99,9%

Nu har jag nog nästan alldeles säkert bestämt mig för fair isle-stickning och Ivy League Vest. Hoppas det är OK att jag avslöjar själva projektet redan nu. Ska jag sticka i shetlandsull, som ju kan vara lite stickigt, eller har ni några andra garnförslag?

10 tankar på “Fair isle it is – i alla fall till 99,9%

 1. Oh, den är ju så snygg. Funderar själv på en sån. Men det får bli en annan gång. Hoppas du väljer att sticka den så får jag lite tips.

  Lycka till med garnletandet

  /Marie

 2. Den är supersnygg! Det ska bli spännande att följa ditt arbete med den. Jag har shetlandsull från Marias garn (samma som finns på Yll & Tyll) och det känns inte så stickigt, i alla fall inte i härvan. Jag har inte stickat med det än. Annars kanske Kampes 2-trådiga funkar?

 3. Om man vill vara lite otraditionell finns det ju mycket alpaca i ungefärligen rätt masktäthet. Kollade runt lite och Sandnes Mini ligger på 27 m över 10 cm. Garnstudios ligger ungefärligen på samma om jag minns rätt.

  Emelie

 4. Jag tror shetland kan funka, en väst har man ju över ngt annat så det sticksiga kommer ju inte närmast kroppen. Å shetlandsgarn har ju ofta så fina nyanser. Den västen är SÅ snygg.

 5. Vilken härlig väst det kommer att bli. Jag ser fram emot att se hur det går. Tror heller inte att stickighet är något att oroa sig över när det gäller ett sådant plagg.

 6. Mycket ”fair-isle”! Lycka till! Jag har en fair-isle väst som jag för tillfället gett upp på. Men jag drömmer fortfarande om att få den färdig.

 7. Eller BC garn's merino 🙂 Den skulle bli härlig! Finns också hos Marias 🙂 Eller Sannsticks. Ha en trevli helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s