Redo för vals/foxtrot

Nu är jag redo att börja. Och jag tänker tolka utmaningen bokstavligt genom att ”djupdyka i stickningens historia och traditioner! Ta chansen att läsa in dig och gräva ner dig ordentligt i någon väletablerad tradition och prova på en för dig ny teknik.” Alltså kommer jag att djupdyka i Fair Isle-stickningen och dess historia och förhoppningsvis få med så mycket som möjligt som är typiskt för just Fair Isle i västen. Man skulle nog kunna säga att det blir en vals/foxtrot med starka dragningar åt tangon.

Visste ni? ”Fair Isle-mönster, ett geometriskt, mångfärgat jacquardmönster som blev populärt under 1920- och 1930-talen på stickade sporttröjor för herrar, inte minst som det gärna bars av dåvarande prinsen av Wales. Fair Isle heter den sydligaste av Shetlandsöarna, där stickning av tröjor med detta mönster har gammal hävd.” Hämtat ur NE

Och till alla andra danserskor vill jag bara säga LYCKA TILL!

4 tankar på “Redo för vals/foxtrot

 1. Japp. Det visste jag. Jag har å andra sidan stickat flera Fair Isle-tröjor… I både vuxen och bebis-storlek. Och vantar.
  Den där nya boken av Alice Starmore… den är jag lite nyfiken på. Tar du med den till Riddersvik nästa söndag? Jag skulle vilja titta innan jag beställer.
  Jag har ju beställt stickbälte så nu måste jag ju sticka minst en Fair Isle till…

 2. Vad kul att faktiskt sätta sig in i historian också! Jag tycker det är lite synd att jag själv inte hoppade på denna annorlunda KAL, men man kan ju inte vara med på allt. (Inte jag just nu iaf). Men jag håller koll och väntar med spänning på din/er (dvs alla andra kal'ares) framfärd. Lycka till!!

 3. Du har verkligen lagt ner mycket jobb på detta. Håller med LInda om att det är kul att få lite historia bakom.
  Alltså, den västen kommer att bli så himla fin!
  Jag är avundsjuk på ditt projekt (mitt eget är inte fullt så upphetsande) men jag kan ju alltid sticka en väst ändå, vid sidan av… för det måste ju ändå vara okej, att vänstra lite 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s