Valsus ovillicus

Eller på svenska: valsovillighet. En sällsynt sjukdom som drabbar en danserska/stickerska på miljonen. Kännetecknas av en mycket svår ovilja att fortsätta dansa, ja faktiskt att ens vilja titta på sin danskavaljer, trots att denne hela tiden pockar på uppmärksamhet. Stickerskan känner av sin partners ilskna blickar, även om hon gör sitt bästa för att hålla honom på behörigt avstånd genom att t.ex. gömma honom längst ned i stickkorgen eller längst in i garderoben.

Känt botemedel saknas.

Obs! En allvarlig biverkning till sjukdomen är att stickerskan hela tiden påbörjar nya projekt, hon har alltså drabbats av ytterligare en sjukdom – startitis. Vad ska hon göra? Någon som vet om det trots allt finns ett botemedel mot denna valsus ovillicus?

6 tankar på “Valsus ovillicus

  1. Det finns bara en möjlighet: göm kavaljeren väldigt långt in i garderoben. Prova sedan att plocka fram honom igen om ett eller flera (t ex tio) år. Om han fortfarande känns lika oinspirerande så är det bara att repa upp och påbörja en mer sympatisk kavaljer av grundmaterialet.
    För övrigt så lider jag också av sjukdomen startitis, men den kan man få av flera orsaker, inte bara som biverkning till valsus ovillicus…

  2. En kavaljer som bara för en tråkig konversation, ständigt trampar en på tårna och lider av handsvett kan lätt framkalla valsus ovilliucus har jag hört. Det är svårt att säga hur man ska hantera det, men eftersom det ändå är väldigt oartigt att bara lämna någon mitt på dansgolvet skulle jag nog rekommendera dig att du biter ihop och försöker ta dig igenom den dans ni påbörjat tillsammans. Nästa gång han bjuder upp är en helt annan sak. Fly in på toaletten eller grip hastigt tag i någon annan för att undkomma samma öde ännu en gång.

  3. Håller med Stickeri, bädda ner honom långt ner i stickkorgen där kan han ha det mjukt och skönt med andra Ufo:n misstänker jag…:-)
    Startis är ingen sjukdom det är terapi som Maria skrev.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s