Mariefred och söndagsnöje

I går åkte Linda, Malin, Boel och jag i Lindas bil till Mariefred. Målet var Cornelia Hamiltons garnbutik. Vi kom tidigt så vi började med att fika och sticka. Därefter tillbringade vi utan några som helst problem 1,5 timme i butiken. Vi pratade med Cornelia, klappade garn och shoppade. Ytterligare ett stickgäng med Eldstickan i täten dök upp någon timme senare (förseningen berodde på en liten oavsiktlig ”détour”). Vi avslutade dagen med lunch, mera fika och mera stickning på Grafikens Hus. En urmysig dag, tusen tack allihop!

Tyvärr blev korten jag tog alldeles för suddiga, så jag visar bara mitt mycket modesta garnköp. Det svarta, Malabrigo Lace, ska bli en Featherweight Cardigan (Ravelry). Det blå garnet, Malabrigo Silky Merino, ska nog bli en sjal, men än så länge hamnar det i klapphögen.

I eftermiddag är jag solokvist, sambon spelar golf och sonen kommer hem sent från ett simläger på Åland, så jag tänkte ägna seneftermiddagen/kvällen åt att äntligen börja titta på säsong 2 av Huset Eliott och sticka på min Vinelle (Ravelry) i Cascade 220 Wool, färgen Granny Smith, beställt från Garnkorgen.
PS. Tack för all kommentarer om Aestlight, jag bara älskar den!

5 tankar på “Mariefred och söndagsnöje

  1. Härliga garner!
    Så fin färg på din kofta Vinelle.Jag har också addat den på Ravelry, vi har nog samma smak:-)
    Nu ska jag sova, efter att ha jobbat inatt,god natt:-)

  2. Tack själv för en helt underbar dag! Vad mysigt det låter med en eftermiddag solokvist, med stickningen och Huset Eliot, jag bara älskar den serien och jag missade nog inte ett avsnitt när den gich på TV. Kläderna, stämningen åh, måste nog köpa jag med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s