Nu använder jag mina kunskaper från Knit Nation

Jag gick två 3-timmarskurser på Knit Nation, dels ”Baby Spice Socks” med Marjan Hammink, aka Yarnissima, och dels ”Sidekick: Socks from East to West” med Janel Laidman. Kurserna resulterade i detta: En en inte alls färdig orange babysocka, stickad från tån med magic loop, och en inte alls färdig socka stickad i sidled med korta varv vid tån och ökningar/minskningar för hälen. Sockan ”graftas” ihop längs sidan. Jag har ökat för hälen och ska nu börja minska. Jag vet, det ser konstigt ut, men det blir snyggt, och om man stickar i handfärgat/mönstrat garn får man ränder längs med med foten och inte runt foten.

Även om jag inte blev färdig med något av mina miniprojekt så lärde jag mig mycket. Jag stickar just nu på ett par av Marjans sockor – Brainless (Ravelry) – och har tagit mig förbi alla svåra partier och det känns faktiskt som om det går som på räls (med några smärre fel här och där, men det lever jag med). Garnet är en av de Wollmeise-härvor jag köpte i London.

3 tankar på “Nu använder jag mina kunskaper från Knit Nation

  1. Vad spännande att se ”sidleds-strumporna” färdiga, jag kan inte riktigt förstå hur de ska se ut… 🙂

    Och fina Brainless, underbar färg.

    Jag är inte så produktiv, alla stickningar har legat nästan färdiga, förutom det där lilla sista momenten som behövts för att bli helt färdiga 🙂

    Hoppas att ni får bra väder på stickcafét, hösten kom hastigt i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s