Lite om Knit Nation

Knit Nation gick av stapeln på Imperial College i London förra helgen (15-17 juli).

Jag gick två kurser. Den första var Seamless Sweater Construction med Julie Weisenberger. Hon gick igenom hur man kan ändra ett mönster och sticka en kofta/tröja i hela stycken och bara sy ihop axelsömmarna och under ärmen. English tailoring kallade hon det. Verkar mycket smart och inte särskilt komplicerat, i alla fall inte i teorin.

Den andra kursen var Lace Edgings: Before, During and After med Franklin Habit, han som har skrivit boken It itches. Vi fick sy på en spets, sticka på en spets i efterhand och sticka spetskanten samtidigt (modell med hörn). Mycket givande kurs den här också. Tyvärr så blev de prov jag gjorde inte alls bra och det sista, där vi stickade spetskanten samtidigt fick jag frogga helt, jag skyller på att damen som satt bredvid mig hela tiden pratade med sig själv på italienska.
Det var många jag kände igen sedan förra året. Och några svenskor sprang jag också på, bland annat Åsa Tricosa, som gör jättefina sjalmönster, Visa Lisa, som jobbade på Knit Nation och har gjort ett bildspel som du hittar här, och Susanna Hansson, som bor i Seattle och undervisar i bohusstickning (vilket hon även gjorde i London).

Tyvärr så blir det ju inget Knit Nation 2012. Det kan vi tacka OS för. Men jag hoppas på 2013 och att vi kan bli ännu fler svenskar som åker. Man behöver inte hänga på Imperial College hela tiden; det gjorde inte jag. Jag var där på fredagens förhandsvisningsshopping och sen lördag och söndag från lunch. En nyhet för i år var ett stort rum för att vila, sticka och prata kurser och garnköp i. Här kunde man dessutom klappa och prova alla Ysoldas alster och dricka Afternoon tea.

Shopping då? Mycket blygsam tycker jag nog:


Lite hantverksrelaterad shopping blev det även på Victoria & Albert museum (som ligger granne med Imperial College). Jag kunde bara inte motstå.

Jo, den här boken köpte jag också.

3 tankar på “Lite om Knit Nation

  1. Okej, OS slår ut Knit Nation nästa år. Bra för mig att veta som hade rätt långtgående planer på att lägga ett Londonbesök och vara med för första gången nästa sommar. Planerna på is till 2013 alltså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s