För vid i halsen! Vad ska jag göra?

Levenwick är färdigstickad men den är alldeles för vid i halsen. Varför såg jag inte det från början? Det borde jag ha sett om jag kollat lite noggrannare på bilderna på Ravelry. Men det är ju alltid lätt att vara efterklok (suck!). Jag funderar på om jag kan ta upp kragen och sticka om den på tunnare stickor, eller om jag ska försöka flytta ringningen högre upp och lägga upp färre maskor och kanske grafta ihop delarna, låter jobbigt. Eller om jag på något sätt kan sticka uppåt istället för neråt. Medan jag funderar kanske ni har några bra förslag? En sak är i alla fall säkert: jag behöver muntra upp mig med en ny stickning.

6 tankar på “För vid i halsen! Vad ska jag göra?

    • Om man kollar bilderna på Ravelry verkar det ha hänt många. Läste om någon som stickat kragen med 32 maskor färre, det skulle jag läst innan. Det kanske slutar med att jag repar upp min och stickar om den. Det ska bli spännande att se din (om jag tittar på bilden på din blogg ser din dockå mycket mindre vid än min).

  1. Fy vad trist, kan bara tänka mig hur det känns och det är tillräckligt! Lägg ”halsen” åt sidan några dagar och se om någon kommer med ett genialt tips, hoppas det! Börja direkt på en nya rolig stickning som ska stickas i ett riktigt härligt garn och sticka på den/det över helgen. Idag är det ju dessutom fredag kväll så ta ett gott glas vin eller två till stickningen!
    Önskar dig en riktigt trevlig helg (glöm halsen)! Kram Inger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s